Har du fel körlärare?

 Det är vanligt att du känner dig avskräckt när du inte ser de resultat du vill ha av dina körlektioner.


Om du känner så här kan det bero på en enkel sak – du kanske har hittat fel instruktör!


Även om det finns många instruktörer där ute som erbjuder liknande tjänster, kanske de inte kan möta dina behov.


I det här blogginlägget kommer vi att diskutera hur du identifierar tecknen på att din körlärare kanske inte är rätt för dig och vilka åtgärder som bör vidtas om du tror att du är med fel instruktör.

Att välja en körlärare

Att välja rätt körlärare kan verka svårt, men det finns några enkla saker du kan göra för att begränsa ditt beslut.

Det första du bör fråga är om instruktören har godkänt en kurs som är godkänd av Department of Highway Safety and Motor Vehicles (DSHMV).

Om de inte har det kan det vara en bra idé att fortsätta leta. De måste också ha tre års erfarenhet och ha minst ett "A"-betyg för sina senaste 10 tester.

Tecken på att din instruktör inte är rätt för dig

Det finns ett antal vanliga varningstecken på att din körlärare inte är rätt för dig, inklusive:

Din körlärare ropar på dig

Under inga omständigheter får din körlärare någonsin höja sin röst till dig i ilska. Den här typen av känslomässiga utbrott under körning är vad de är till för att hjälpa dig undvika, inte uppmuntra! De bör alltid vara lugna och tålmodiga för att få ut det bästa av sina elever.


Att bli arg på en student är också enormt oprofessionellt. Om din instruktör börjar skrika på dig, berätta lugnt för dem att lämna tillbaka dig till din avlämningsplats och avsluta lektionen. Om de fortsätter att vara upprörda, lämna bilen vid nästa säkra tillfälle.

I båda fallen måste du börja leta efter en ny körlärare direkt.

Din körlärare ger inte beröm eller uppmuntran

Om din körlärare inte ger dig någon positiv feedback när det går bra betyder det förmodligen att de inte investerar i din framgång.

Körlärare behöver bygga upp ett förtroende med sina elever så att det uppmuntrar dem att driva sig själva längre än tidigare.

Om de inte tror på dig, varför skulle du det? Du förtjänar bättre än en ointresserad lärare som inte har någon tro på dina förmågor bakom ratten.

Du känner dig skrämd av din körlärare

Det är skillnad på någon som du respekterar för sin kompetens och vill göra ett gott intryck med och någon som aktivt skrämmer dig.

Om du känner att din körlärare verkligen är skrämmande så är det inte ett gott tecken. Du vill kunna lära dig i en miljö där du känner dig bekväm och säker, istället för att känna dig rädd eller skrämd varje gång du sätter dig bakom ratten!

Din instruktör har inget tålamod med misstag

Körlärare måste ha oändligt mycket tålamod eftersom det tar olika lång tid för olika människor att ta tag i saker.

Om de blir frustrerade eller arga efter ett misstag, kommer detta inte att hjälpa någon alls. Misstag är hur vi lär oss och din körlärare bör finnas där för att stödja dig under den inlärningsprocessen.

Din instruktör agerar olämpligt

Körlektioner kräver att du är i närheten av din instruktör under långa perioder och du måste lita på dem med ditt bästa.

Det betyder att om de börjar agera eller säga något olämpligt måste du säga ifrån och låta dem veta att detta inte är acceptabelt. Om de fortsätter så kan det vara dags att söka en ny körlärare så snart som möjligt.

Det finns ingen som helst anledning till att du ska känna dig obekväm i din körlärares närvaro och de bör göra sitt bästa för att göra dig så bekväm som möjligt.

Vad du ska göra om du känner att din körlärare inte är rätt val

Som med alla professionella tjänster har du rätt att välja vilken körlärare du använder och byta instruktör om de inte är rätt för dig.

Det är viktigt att kunna uttrycka dina bekymmer och om du känner dig obekväm eller känner att de inte passar bäst, då är det dags för en förändring.

Lär dig att köra i Stockholm idag!
Trafikskola Stockholm och Trafikskolan förser Las Vegas med live körning och trafikklasser undervisade av erfarna instruktörer.

Comments

Popular posts from this blog

Någon körde på min parkerade bil — vad ska jag göra nu?

Så väljer du rätt trafikskola i Stockholm

5 tips för att välja rätt körskola i Stockholm